Kilde: Historisk-topografiske Efterretninger
J. P. Graversen dyrkede i mange år raps, han byggede også Nørmark og Søndergaard og flyttede til Søndergaard, da han solgte Lille Vestergaard.
Kilde: Peder Bjerg
Lille Vestergaard blev solgt i 1925, et ½ årstid efter at Else Marie døde; nok på grund af at Chr. Lund ikke kunne få det til at hænge sammen økonomisk.
Kilde: Christian Lunds barnebarn Henning Lund, Sevel
Anna og Anders fik tre børn Birgit *01-09-1946, lærer på Christinelyst, gift med Finn Mogensen fra Nr. Nissum Højskole. Birgit og Finn fik to drenge Martin og Jeppe men flyttede senere fra hinanden.
Ingrid blev teknisk tegner i København, hun er ugift.
Hans blev udlært kommis fra Fabjerg Brugsforening, senere blev han salgsassistent i Holstebro, han blev gift og skilt fra Emma, de fik to børn Mette og Lars.
Anders var i Fabjerg Sogneraad som menigt medlem i 4 år, kasserer i 5 år og formand i 7 år. Ved kommunesammenlægningen i 1970 blev han medlem af Lemvig Byraad, hvor han sad i 4 år. Han var med til at danne Lemvig Egnens Mejeriselskab og i bestyrelsen for Fabjerg Brugsforening, i Andelsbankens bestyrelse og formand for Fabjerg Venstre, Fabjerg Forsamlingshus og Struer Andels Svineslagteri m. m. Anders var meget udadvendt og hjalp også folk med deres selvangivelser, hushandler, skat og meget andet, han var een man så op til, ikke alene på grund af hans højde, men også på grund af hans kunnen. Hans største ønske i de unge år var at blive sagfører; men det var ikke noget, hans far anså, som skikkeligt arbejde, så han blev landmand.
Kilde: Krista Lauritsen
Dengang fik vi 75 øre om dagen, så det var ikke meget spræl, vi kunne lave for dem om aftenen; men vi tog af og til ned til Høegsgaard Strand om sommeren, for at bade.
Jeg sov ude i karlekammeret, jeg kan huske, der bare var en dør ud til kostalden, så hvis hestene rev sig løs, kunne de komme ind i karlekammeret og hive dynen af mig. Jeg kom ikke i skole den første skoledag, fordi vi fik mund og klovsyge på Overgaard, så der gik tre uger, før jeg kom i skole. Jeg var den eneste dreng i klassen,
Jeg husker, at pigerne ofte sad på mine knæ, vi legede ellers ikke med pigerne; men når vi sad og snakkede, sloges pigerne om, hvem der kunne få lov til, at sidde på mine knæ. Jeg lærte senere at lege med pigerne, og sjovt nok, året efter kom der også kun én dreng i første klasse, hans far var Vejmand Søren Pedersen.
Jeg var altid hjemme om middagen, for at spise og drengen var tit med mig hjemme. Engang sagde han, at nu skulle jeg med ham hjem og spise:” For i dag kan vi få alt det vi kan spise.” De havde slagtet gris og vi fik suppe. Han var stolt af, at han kunne få lov til at gøre gengæld overfor mig.
Jeg gik til konfirmationsforberedelse i Valgmenighedskirken og den første dag, jeg gik op ad stationstrappen, mødte jeg Pastor Busk, der var ude at gå morgentur og han sagde:” Ja, jeg kender ikke dig; men jeg kan se du har salmebogen med, så du skal nok op til mig.” ”Ja, men jeg kender godt dig!” svarede jeg.
Sommetider syntes jeg, at Pastor Busk var lidt for aristokratisk; men vi blev faktisk rigtig gode venner til sidst. Engang, hvor hans søn Gudmund var kommet på sygehuset, var Busk inde for at ringe 3 gange under konfirmationsforberedelsen, Gudmund var da i gode hænder; men jeg tænkte, der som knægt, at Busk ikke var større karl, end vi andre i den situation, det kunne ikke bedre Gudmunds sygdom, at hans far var præst.
Min far Jens Kallesøe gik ikke med i marken, han passede svinene, jo han gik selvfølgelig med i høst; men ellers var han ikke med i marken, det gjorde man ikke dengang. Han var med i sognerådet og min mor Marie Kallesøe var med til at starte Fabjerg Husholdningsforening og var også med i Hovedkredsbestyrelsen sammen med Marie Møller Krabbesmark.
Jeg var hjemme i 1947, den sommer vi byggede, ellers har jeg ikke været karl derhjemme, jeg tjente i Nr. Lem og gik til gymnastik og folkedans der.
Engang folkedanserne skulle til Forum og danse, ville jeg ikke med, jeg syntes jeg tjente så god en løn, at jeg ikke kunne være bekendt at spørge fri; men den aften folkedanserne skulle af sted, kom de efter mig, de havde fået en anden karl til at blive hjemme, for at få mig med.
Jeg har faktisk altid følt, at jeg har været forkælet, jeg tror det stammer helt fra min skoletid, hvor jeg ikke har haft nogle drenge at slås med.
Jeg kom i Fabjerg Sogneraad i 1954, kun 36 år gammel; men de første 4 år fik jeg ingenting ud af, ikke spor. Mads Svendsgaard var formand, Hans Nielsen var kasserer og foruden mig var der Bernhard Nørgaard og Peder Saugmandsgaard.
Det eneste jeg kan huske, jeg fik indflydelse på var, da lærerboligen i Sdr. Skole blev bygget i 1954-55. Den gamle lærerbolig lå inde midt i skolegården, der havde den altid ligget, så der mente Mads Svendsgaard, Hans Nielsen og Peder Saugmandsgaard at den skulle ligge igen; men jeg sagde nej og Bernhard Nørgaard gik med mig og så sprang Hans Nielsen også over og gik med os. Det var den første gang, at jeg markerede mig.
Engang, hvor der var tale om at udbygge begge skoler, både Sdr. Skole og Ndr. Skole, fik jeg lavet en tegning over en hovedskole ved Ndr. Skole, som kunne laves lige så billig eller billigere; men jeg må dog indrømme, at det er skønt, som skolen ligger i dag i Fabjergstad.
Men plejehjemmet skulle vi have beholdt i Fabjerg, det var det bedste plejehjem i østområdet, at sælge det og så kun for halvanden million, det var for dårligt. Jeg har været med til at bygge det og jeg var aldrig gået med til at sælge det bedste plejehjem i området.
Kilde: Anders Kallesøe
Bygningerne blev revet ned og jorden lagt under Søndergaard. Jens Peder Graversen havde i sin tid bygget Søndergaard på en udstykning fra Lille Vestergaard, så det må da være rimeligt, at jorden igen bliver samlet.
Kilde: Krista Lauritsen
Peder Jensen Westergaard er født i Lille Vestergaard i 1844. Læs hans erindringer her
Arkiv.dk: Lille Vestergaard